Седам деценија комуналне делатности у Брусу
 

Прва Комунална установа при Срезу копаоничком, оснива се одмах по ослобођењу 1946. године. Седиште установе било је у кући Сауловића. Установа је имала своју пекару, као и јавно купатило које је било смештено у дворишту прве основне школе.


Комунално предузеће "Победа" је основано 1962. године. Предузеће је прво било смештено у кући тадашњег секретара школе, Циге Марјановића, а касније преко пута кафане "Мрамор".


Две године након "Победе", оснива се комунално предузеће "Развитак" Брус, решењем СО Брус бр. 1351/1 од 28.02.1964. године. Предузеће је тада регистровано за обављање послова одржавања водовода, чистоће и пијаце. Осим тога, обављало је и пекарску делатност, пре свега производњу хлеба и разних пецива. За обављање комуналних делатности, предузеће је поседовало основна средства, у смислу запрега, двоосовинских кола, санки, чеза са гуменим точковима и коња са потребном опремом. За обављање пекарске делатности такође је постојала и одговарајућа опрема.


Удруживањем у Пољопривредно трговински комбинат "Копаоничанка", предузеће је даље обављало комуналну делатност као ООУР "Услуга", с тим што је из делатности искључена пекара.


Данас предузеће послује као ЈКП "Расина". Регистровано је у Привредном суду у Краљеву крајем 1989. године на основу одлуке СО Брус од 17. новембра исте године.

Историјат

Контактирајте нас:

Ваша питања, сугестије и примедбе можете слати попуњавањем овог формулара а ми ћемо се потрудити да одговоримо у најкраћем року.

  • Facebook

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Адреса: Краља Петра Првог 8a, 37220 Брус

Телефон: 037 3825 486

Мејл: jkp.rasina@gmail.com

Правна служба:

pravnasluzba.jkprasina@gmail.com

Рачуноводствена служба:

racunovodstvo.jkprasina@gmail.com

Комерцијална служба:

nabavka.jkprasina@gmail.com

Бесплатна инфо линија: 0800 353 707